1. Who said that the soul of India in villages ?

Ans: Mahatma Gandhiji

2. Which is the longest national highway in India

Ans: NH 7

3. Which is the first metro railway in India

Ans: Kolkatha

4. Who build the Bolgati Palace?

Ans: Dutch

5. Which the birth place of Sree Sankaracharya?

Ans: Kaladi

6. Wagon Tragedy held in?

Ans: 1921 November 10

7. Which is the first News paper in Kerala?

Ans: Rajasamacharam

8. Who is known as Kerala Vyaassa?

Ans: Kodungalloor Kunjikuttan Thampuran

9. Who is the first Indian cricketer who scored test century in Cricket?

Ans: Lala Amarnath

10. Which is the highest town in Kerala

Ans: Munnar

Read Online News   See the photo   Searching for Hotels?   Need Web Traffic?

Leave a Comment